dilluns, 30 de desembre del 2013

Treballar, preparar i exposar!

Al llarg del semestre hem estat ben ocupats. Entre petits i grans treballs, és ben cert que no hem perdut gens el temps. A partir de la matèria tractada a les dues matèries, hem realitzat diferents treballs on ho hem pogut portar a la pràctica.

Identitat i territori

Mitjançant una exposició, hem pogut tornar a portar a la pràctica els trucs recollits del llibre Com parlar bé en públic de COED i, per altra banda, també ha sigut possible fer ús de les diferents eines del Prezi treballades a GITIC. Es tractava de desenvolupar una exposició davant la nostra classe sobre un tema escollit per nosaltres. Aquest tema havia de relacionar-se amb la identitat i el territori. En el meu cas, jo i una companya hem presentat el món del heavy metal. L'objectiu era trencar tòpics, fer veure al públic que ser heavy no només vol dir vestir de negre sinó que aquest territori és molt extens i hi podem trobar identitats molt diverses. Des del punt de vista de GITIC, puc dir lue l'objectiu ha sigut complert, hem descobert un nou sistema per fer presentacions molt més dinàmic visualment i fàcil d'utilitzar, ja que mai abans, ni jo ni la meva companya, l'havíem fet servir. 

Prezi




El Prezi és una aplicació multimèdia per la creació de presentacions similars a Microsoft Office PowerPoint o a Impress de LibreOffice, però de manera dinàmica i original. La versió gratuïta funciona només des d'internet i amb un límit d'emmagatzematge. 





Una característica principal del Prezi és la possibilitat d'organitzar la informació en forma d'esquema i exposar-ho amb llibertat sense seqüència de diapositives, de manera que el públic o el lector del prezi hi pot accedir en un sol clic. Tot i així, també es pot navegar per la presentació des de la vista general, ampliant, reduint la vista o mitjançant un desplaçament. 
Enllaç del nostre Prezi

FUNCIONS DEL PREZI

  • Assegurar un impacte visual del contingut.
  • Ser una pissarra interactiva amigable.
  • Mantenir el domini públic.
  • És una gran eina útil per a sessions interactives a classes o per projectes de grup.
  • Es pot convertir en un arxiu de PowerPoint a Prezi gràcies a la funció "Power Point Import".
Des d'aquest vídeo podeu veure més clarament el seu funcionament:

La publicació digital

A través de la publicació digital vam poder conèixer un nou sistema: el pearltrees. Es tractava de triar un personatge reconegut i demostrar que, sense cap dubte, el personatge és un bon comunicador. De la mateixa manera que el Prezi, el pearltrees era una eina totalment nova per nosaltres, així que ha sigut molt positiu descobrir nous mètodes per presentar projectes. Fent un clic, podeu accedir al pearltrees de la presentació del bon comunicador

Pearltrees


Pearltrees és un gestor d'enllaços preferits. El que caracteritza aquest programa és la seva manera de gestionar la informació recollida, la seva disponibilitat per a qualsevol navegador i dispositius mòbils i la possibilitat de compartir enllaços i descobrir noves pàgines similars a les que tenim guardades en el nostre compte. 
Cal dir que és gratuït i s'hi pot accedir des de qualsevol conte de correu electrònic o aprofitant els contes de Google, Twitter o Facebook. Una vegada obert el compte, Pearltrees explica amb molta claredat el seu funcionament. Tot i així, aquí tenim un tutorial que ho explica amb molta claredat:




Per concloure...

Per finalitzar aquesta entrada, puc dir que conèixer eines noves és una part molt important per a la nostra formació. Explicar als nostres futurs alumnes de maneres diferents, fent ús de noves eines i aportant diverses maneres per aprendre, pot ser molt útil per despertar el seu interès. Conèixer, descobrir, explorar, provar... Seran accions que, com a professionals, constantment posarem en pràctica, ja que contínuament aprendrem i descobrirem de situacions, nous sistemes o dels mateixos infants.

2 comentaris:

  1. M'agradat la teva presentació del prezi utilitzant com exemple, el treball d'identitat i territori :)

    ResponElimina
  2. Aquesta eina és molt útil en quan a l'hora de fer treballs, te facilita el treball en alguns aspectes.

    ResponElimina