dimarts, 31 de desembre del 2013

Innovació a l'aula

Abans de finalitzar aquest dossier d'aprenentatge, m'agradaria dedicar aquesta entrada a fer una breu explicació sobre el contingut d'una conferència on vam poder assistir. Tractaven la PDI (Pissarra digital interactiva) i les tauletes digitals a l'aula, així  com les seves funcions i utilitats.


Primerament, farem una breu explicació de què és la PDI i les tauletes digitals.

Podríem resumir el més destacat de la conferència en els següents punts:

  • La PDI pot ser de molta utilitat per ensenyar i aprendre, però cal saber quan i com fer-ne ús.
  • Van fer referència també al seu funcionament. Cal connectar la pissarra amb l'ordinador per tal de poder visionar la projecció. Però no només és un projector. Pel fet que és tàctil, permet donar més dinamisme a les explicacions. 
  • La tecnologia a l'aula actua com a mitjà de suport, no és convenient fer-ne un ús excessiu.
  • La Marta Palet i en Jordi Bigas del Col·legi Mare de Déu de la Mercè, van introduir les tauletes digitals en una segona part de la conferència i ens van explicar que a la seva escola cada docent tenia una tauleta amb la qual hi podrien anar indagant i trobant mètodes per fer-ne un ús a l'aula.
  • A través d'aquest enllaç, podeu accedir a una web que permet crear jocs. A l'escola esmentada anteriorment, fan ús d'aquesta web per tal de crear materials útils per al procés d'aprenentatge de l'infant a l'aula.
Aquí teniu un vídeo molt interessant sobre la PDI:



Segons la meva opinió, incorporar les noves tecnologies a l'escola, en aquest cas la PDI i les tauletes digitals, és molt positiu per a l'aprenentatge dels nostres infants. Hi ha moltes escoles on la incorporació de les PDI a les aules ja és una realitat, però no a totes, així que crec que la incorporació d'aquestes ha d'anar continuant. Tot i així, estic molt d'acord amb què és important no fer-ne un ús molt excessiu. No tot ha de venir de les pantalles, sinó que, per exemple, també pot ser molt positiva l'experimentació a través dels sentits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada